't plekje

Eersel, Parel van de Kempen...

Eersel wordt de Parel van de Kempen genoemd en dat is niet voor niks. 

Het dorp geeft een prachtige locatie voor onze B&B. Met name de historische markt waaraan 't Teutenhuys gelegen is. Op dit sfeervolle marktplein vind je altijd wel een reden om content te zijn; slenteren langs de winkeltjes, het lekkerste schepijs, speciaalbier uit de regio op één van de vele terrassen, een heerlijke maaltijd in een goed restaurant of gezellig eetcafé en natuurlijk de originele teutenhuizen! Daar waar 't Teutenhuys ook haar naam aan dankt! 

Tussen 1500 en 1800 woonden hier namelijk de zogenaamde "teuten". Marktkooplui die met hun handelswaar rondtrokken en o.a. handelden in aardewerk en textiel. De teuten uit 't vroege Teutenhuys handelden in lijnzaad.  

    
Woest heidelandschap

De Kempen is een waar wandel -en fietsparadijs!  Ontdek bijvoorbeeld het woeste heidelandschap van de mooie Cartierheide met een wandeling. De Cartierheide is slechts één van de vele Natuurpoorten die de Kempen rijk is. Lange tijd bepaalden schaapsherders en keuterboeren hier het uitzicht. En over de zandpaden liepen marskramers met hun manden met koopwaar op de rug. Een gebied vol geschiedenis dus, waar de bossen het terrein van smokkelaars vormden. 

En in de Kempen leven nog meer sages en legenden voort. Met de nieuwe fiets -en wandelroutes van Visit Eersel (www.visiteersel.nl) kom je langs de meest indrukwekkende plekjes waar deze verhalen tot leven komen. Zoals bijvoorbeeld dat van Zwarte Kaat, de Dansende Katten en het verhaal van de vervloekte landheer van Eersel. 

De routes liggen in de B&B, maar zijn ook af te halen bij nummer 30A. 


Bourgondisch genieten

En stap vooral ook eens van je fiets! 


Want naast een prachtige omgeving heeft de regio ook op culinair niveau van alles te bieden. Ieder café, restaurant of eetcafé aan de Markt zet wat lekkers neer! Maar ook buiten Eersel is het Bourgondisch genieten...

Op Visit Eersel staan ze allemaal op een rijtje voor je; https://www.visiteersel.nl/nl/vind-je-activiteit/bourgondisch-genieten.  

Laat ons vooral weten waar je zin in hebt, dan delen we onze favorieten met je. 


En houdt vooral ook de Uitagenda in de gaten, want in Eersel (en omgeving) valt er eigenlijk altijd wel wat te beleven! Want je weet het hè, Brabantse nachten zijn lang!

contact

 

'T TEUTENHUYS | MARKT 49 EERSEL | 06-276 279 12